Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


 Burgemeester-Maffiabestrijder van Palermo  verwelkomt 350 bootvluchtelingen  

Written by on 1 september 2020

Niemand van de opgepikte vluchtelingen is in levensgevaar, maar ze hebben bijna allemaal wel dringend medische hulp nodig.  “Velen hebben brandwonden opgelopen omdat ze op hun bootjes  in contact kwamen met de mix van benzine én zout zeewater”, zegt dokter Anniek Gronbach van Artsen zonder Grenzen.  En vaak zijn de passagiers getraumatiseerd.  Letterlijk en figuurlijk.  “Ze zijn geestelijk heel kwetsbaar, en hun lichaam vertoont letterlijk de gevolgen van traumata die ze in de Libische vluchtelingenkampen opliepen.  Breuken, wonden, sporen van mishandeling en verkrachting…”