Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


12 ton cocaïne wacht al weken in douaneloods op vernietiging: “Oven om drugs te vernietigen, is in onderhoud”

Written by on 1 september 2020

“Het is zeer uitzonderlijk maar het klopt dat er een stock van 12 ton cocaïne wacht op vernietiging”, zegt Kristian Vanderwaeren, de administrateur-generaal van de douane op Radio 2 Antwerpen. “Normaal gezien is er vanaf 1500 kilogram een transport van de in beslag genomen drugs naar de verbrandingsovens. Maar die ovens zijn nu al weken in onderhoud. Vandaar onze vertraging. Ook de stijging van het aantal drugsvangsten speelt een rol in de grootte van het lot. Er is tijdens het eerste semester van 2020 al een kwart meer drugs in beslag genomen dan het jaar ervoor. Maar deze week nog zullen de verbrandingsovens opnieuw werken en zal die 12 ton verdwenen zijn”, zegt Vanderwaeren.