Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Franse president Macron ontmoet Fairuz, levende legende van het Arabische lied en symbool van Libanon

Written by on 31 augustus 2020

“Wie aan Libanon denkt, denkt vaak aan lekker eten, maar ook aan Fairuz, zeker in de Arabische wereld. Ze wordt gezien als een diva, een levende legende,” zegt Joyce Azar, journaliste van Libanese origine voor VRT NWS, RTBF en de website Daardaar. “Fairuz heeft mij als kind al gewiegd.  Voor, tijdens en na de oorlog bleef iedereen haar liedjes meezingen, en dat zal nog zo lang blijven. Veel Libanezen vragen zich vandaag af wat de toekomst van het land zal zijn. Eén ding weten we allemaal: Fairuz blijft voor altijd bestaan. Door haar muziek, haar ongelooflijke stem en haar liefde voor ons land.”