Current track

Title

Artist

Current show

Current show


De Roover (N-VA): “Vertrouwen in Jan Jambon is niet gebroken”, maar wat met verantwoordelijkheid van politie en parket?

Written by on 31 augustus 2020

Nee, Jan Jambon hoeft niet te vertrekken als minister-president. “Hij is níét politiek verantwoordelijk”, zegt Peter De Roover in De Ochtend op Radio 1, “want er zijn geen fouten gebeurd.” Als er iets fout gelopen is, dan was het de communicatie, die De Roover als “niet bevredigend” omschrijft. 

Voor De Roover is de verantwoordelijkheid van Jan Jambon ook niet de kern van de zaak. De discussie daarover, zo denkt hij, is een politiek spel. De constante aanvallen aan het adres van de Vlaamse minister-president kan De Roover niet loszien van de pogingen om een regering zonder N-VA te vormen. 

Volgens De Roover zou het debat over andere dingen moeten gaan. Zoals: wat was de verantwoordelijkheid van parket en politie? Hadden die geen verdere stappen moeten zetten? De Roover denkt van wel, toch zeker nadat het filmpje uit de gevangeniscel verspreid is.