Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Vragen over geloofwaardigheid Jambon blijven: “Kleur van je das vergeten kán, gesprek met ambassadeur vergeten níet”

Written by on 30 augustus 2020

“Sterke Jan is heel sterk in miscommunicatie”, schertst Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken. “Hij heeft sterk knoeiwerk geleverd en is politiek verantwoordelijk.” Voor Van Grieken hoeft Jan Jambon  geen ontslag te nemen als minister-president, want het gaat over een zaak uit zijn periode als minister van Binnenlandse Zaken in de federale regering.

Kamerlid Franky Demon (CD&V) reageert voorzichtig, maar wil wel bijkomende vragen stellen tijdens de Kamercommissie van volgende dinsdag. “Ik vind wel dat het heel zwaar gespeeld word op de figuur van Jan Jambon”, zegt hij. “Maar hoe zit dat eigenlijk bij de federale politie en de luchthavenpolitie? Zijn daar geen grove feiten gebeurd?”

“Jan Jambon heeft gezegd wat hij te zeggen had”, reageert Kamerlid Yngvild Ingels (N-VA). Zij wacht de zitting van de Kamercommissie van volgende week af.