Current track

Title

Artist

Current show

Project X

20:00 22:00

Current show

Project X

20:00 22:00


Liveblog – Coronacijfers blijven licht dalen: gemiddeld 437 besmettingen, 15 ziekenhuisopnames en 4 doden per dag

Written by on 30 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De dagelijkse coronacijfers

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft afnemen. In de week van 20 tot 26 augustus werden dagelijks 437 besmettingen vastgesteld, dat zijn er vijftien procent minder dan in de week ervoor. 

Het aantal ziekenhuisopnames daalt ook nog altijd. De afgelopen week werden er dagelijks gemiddeld 15 coronapatiënten opgenomen, een week eerder waren dat er nog 26 per dag. Er zijn ook steeds minder overlijdens, nu nog gemiddeld 4 per dag. 

Wereldwijd zijn er nu 25 miljoen coronabesmettingen vastgesteld. Vier op de tien besmettingen doen zich voor in de Verenigde Staten. 

“Afwachtende houding nergens voor nodig. Cultuur beleven kan veilig”

Het laatste weekend van augustus, dat staat voor veel cultuurliefhebbers gelijk aan een bezoek aan de Cultuurmarkt in Antwerpen (dit jaar uiteraard geannuleerd door corona) en is traditiegetrouw een moment om in de weer zijn met agenda’s, brochures en websites om het culturele najaar te plannen. 

Maar corona heeft ook veel programmaties grondig door elkaar geschud. Aan enthousiasme geen gebrek bij de cultuurhuizen, maar door alle beperkingen en veiligheidsmaatregelen zal u cultuur dit najaar noodgedwongen beleven met de handrem op.  VRT NWS zocht uit wat u mag verwachten. 

Lees hier het volledige artikel:

Ruim 200 extra vacatures in strijd tegen COVID-19

Selor, het selectiebureau van de overheid, lanceert in de komende weken 205 vacatures voor jobs die zijn gelinkt aan de COVID 19-crisis. Zo zijn op korte termijn honderd extra mensen nodig bij het Nationaal Crisiscentrum. Dat schrijft De Zondag.

Eind juli werd extra budget van vrijgemaakt om nieuwe medewerkers aan te werven. Zowel afgestudeerden met een diploma secundair onderwijs, bachelors als masters komen in aanmerking. “Het Nationaal Crisiscentrum bijvoorbeeld is op zoek naar een honderdtal extra mensen voor onder meer communicatie, IT en dossierbeheer”, zegt Ellen De Naeyer van Selor.

“Maar er worden ook crisismanagers en wetenschappelijke analisten gezocht. Zowel de FOD Volksgezondheid, het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering, het Federaal Agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten als de FOD Buitenlandse Zaken werven op korte termijn nieuwe medewerkers aan”, aldus De Naeyer.

Slechte mondmaskerhygiëne kan leiden tot infecties van huid en longen

We dragen dagelijks een mondmasker ter bescherming tegen het coronavirus: soms stoffen maskers, soms chirurgische maskers. Onderzoek wijst uit er een broeihaard aan bacteriën ontstaat, wanneer we ons mondmasker niet regelmatig wassen of verwisselen. Dit kan, in het slechtste geval, leiden tot infecties van de huid of zelfs van de longen. 

Maar maak je geen zorgen: je kunt jezelf er gemakkelijk tegen beschermen door de juiste tips in acht te nemen.

Lees hier het volledige artikel met de praktische tips: