Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Italiaanse kustwacht haalt 200 opvarenden van zwalpend reddingsschip Banksy

Written by on 30 augustus 2020

De Louise Michel was al twee weken aan het rondvaren op de Middellandse Zee, op zoek naar vluchtelingen en migranten in moeilijkheden. Na twee reddingsacties had het 219 mensen aan boord, te veel om nog door te kunnen varen. De Duitse bemanning stuurde vrijdagavond een noodsignaal uit. Twaalf uur later kwam er hulp van de Italiaanse kustwacht. Die haalde 49 kwetsbare mensen van boord,  32 vrouwen, 13 kinderen en 4 mannen. Ook een overleden drenkeling werd geborgen.  Het Italiaanse schip is intussen aangemeerd op het eiland Lampedusa, 150 kilometer verderop. 

Een ander schip, de Sea Watch 4, van een privé-hulporganisatie, nam de rest van de schipbreukelingen van de Louise Michel over. Maar nu heeft dat grotere schip zowat 350 mensen aan boord. Het mag voorlopig nergens aanmeren.