Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Hulporganisatie Plan International: “20 miljoen meisjes wereldwijd kunnen niet meer naar school door coronacrisis”

Written by on 30 augustus 2020

Dat de situatie zo precair is voor meisjes, betekent niet dat het voor jongens allemaal vlot loopt. Volgens Unicef, het Kinderfonds van de VN, hebben ook jongens een grote achterstand opgelopen. Zij mogen nu meestal wel terug naar school, maar hebben ook maandenlang geen enkele vorm van onderwijs gehad. Vaak eenvoudigweg omdat er geen computer is, of zelfs geen licht of elektriciteit.

Tijdens de lockdown hebben zo wereldwijd 463 miljoen kinderen en jongeren geen enkele vorm van afstandsonderwijs gehad. In het grootste deel van Afrika werd bijna de helft van de kinderen niet bereikt. Ook in het Midden-Oosten, in Zuid-Azië en in Oost-Europa hebben grote groepen kinderen maandenlang helemaal geen onderwijs gehad. 

(Lees verder onder de kaart)