Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


40 jaar geleden: “Ook al flopte ”Xanadu” grandioos in de bioscoop, de muziek had iets magisch”

Written by on 30 augustus 2020

Maar niet getreurd dus door de Australische zangeres Olivia Newton-John, die na de muzikale successen uit “Grease” 40 jaar geleden opnieuw wereldwijd de hitparades bestormde. Hoezeer de film ook flopte, toch ontmoette Newton-John tijdens de opnames van de film niet alleen Matt Lattanzi, met wie ze haar danspassen oefende en uiteindelijk in 1984 zou trouwen (“We waren eerst vrienden. Maar naarmate ik hem beter leerde kennen, groeide er iets moois tussen ons.”), de film waarin ze acteerde naast Michael Beck en musicallegende Gene Kelly (zie foto hierbeneden), leverde haar ook 2 wereldhits op, “Xanadu” en “Magic”. De Vlaamse jeugd liep daarbij vooral storm voor de titeltrack.