Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Wit-Rusland legt de pers het zwijgen op, journalisten mogen niet meer werken of worden het land uitgezet

Written by on 29 augustus 2020

President Aleksander Loekasjenko is al 26 jaar aan de macht in Wit-Rusland. Hij won op 9 augustus opnieuw de presidentsverkiezingen. Officieel haalde hij ruim tachtig procent van de stemmen, zijn belangrijkste tegenstander Svetlana Tichanovskaja moest het stellen met tien procent. Maar de oppositieleidster zelf zegt dat ze de verkiezingen heeft gewonnen, ze schat dat ze minstens zestig procent van de stemmen kreeg.

Internationaal kwam er veel kritiek op de gang van zaken. Zo erkende de Europese Unie de uitslag niet. Maar Aleksander Loekasjenko kan rekenen op de steun van Rusland. President Vladimir Poetin liet van de week nog weten dat Rusland  bereid is veiligheidstroepen te leveren aan het regime van president Loekasjenko “wanneer dat nodig mocht zijn”

Toch gaan de protesten voorlopig niet liggen. Ook voor morgen zondag  wordt er weer opgeroepen om massaal op straat te komen.