Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


WIE IS WIE: De hoofdrolspelers in de zaak van de overleden Slovaak Jozef Chovanec

Written by on 28 augustus 2020

Jozef Chovanec, een Slovaakse man van 38, wil op 23 februari 2018 een vlucht nemen naar Slovakije op de luchthaven van Charleroi. Wanneer hij op het vliegtuig stapt, zorgt hij voor moeilijkheden. Daarop beslist de luchtvaartpolitie om hem mee te nemen naar een cel op de luchthaven.

Daar wordt hij in de nacht van 23 op 24 februari 2018 hardhandig aangepakt door de politie, nadat hij zichzelf zwaar verwondt aan het hoofd. Een agent zit onder meer 16 minuten lang bovenop de man, een andere agente brengt intussen de Hitlergroet. Chovanec krijgt tijdens het politieoptreden een hartstilstand in de politiecel. Nadien belandt hij in een coma. Op 27 februari 2018 overlijdt Jozef Chovanec in een ziekenhuis in Charleroi.