Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Mysteries in Oost-Vlaanderen: wie was de zieneres van Onkerzele?

Written by on 28 augustus 2020

In onze zoektocht komen we ook bij familieleden van de zieneres van Onkerzele terecht. We ontmoeten haar kleindochter Nelly die op dit moment deel uitmaakt van het comité ter ere van Leonie. “Ik ging vroeger veel bij mijn grootmoeder op bezoek”, vertelt ze. “Het was gewoon een vrouw zoals een ander. Voor vele mensen was ze bijzonder, maar wij waren dat gewoon. Ik was er niet per se van onder de indruk.” 

Maar niet alle kleinkinderen zijn nog begaan met het verhaal van hun spirituele grootmoeder. “Thuis werd er niet veel over gesproken”, vertelt kleinzoon Antoine ons. “Ik weet niet goed wat ik van de hele situatie moet denken. Het klopt dat Leonie vele dingen heeft voorspeld, zoals bepaalde gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, maar wie in die tijd de actualiteit een beetje volgde, die wist dat er iets te gebeuren stond. Je moet alles bezien in een bepaald tijdskader. Ik heb mijn bedenkingen bij haar verhaal, zoals veel mensen. Maar ik heb natuurlijk wel respect voor iedereen die er wel in gelooft.”