Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


“Metallica goes classic”, en dat voor de 2e keer op liveplaat en dvd: “Als er één metalband zich dit kan veroorloven, dan zij wel” 

Written by on 28 augustus 2020

In 1999 speelt Metallica voor het eerst samen met de San Francisco Symphony, een orkest dat sinds 1911 bestaat. Wat beide groepen gemeen hebben, is hun sterke livereputatie. Metallica beslist na een geslaagde show om die opname uit te brengen als plaat, en met succes: “S&M” wint een Grammy Award. In België alleen al worden er bijna 100.000 exemplaren verkocht.

In september 2019 doen Metallica en de San Francisco Symphony dat kunstje nog eens over, exact 20 jaar na hun eerste succesvolle samenwerking. Metallica staat centraal op het podium tijdens dat concert, omgeven door het orkest. Resultaat “S&M2” komt nu uit als liveplaat, met 20 nummers en 2 nieuwe klassieke stukken.

Metallica en een symfonisch orkest samen: dat is eigenlijk niet zo vergezocht. Metalballad “Nothing else matters” bijvoorbeeld: het is niet moeilijk om je dat nummer voor te stellen met een vleugje strijkers bij, zoals in onderstaand fragment uit het “S&M2”-concert. (lees voort onder de video)