Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Matthieu Bonne (“Kamp Waes”) haalt het niet bij zwemtocht van Knokke naar De Panne: “Moeilijke beslissing”

Written by on 28 augustus 2020

De 26-jarige Bonne uit Bredene begon gisteren aan een zwemtocht van 67 kilometer. Hij is in Westende gestopt en in Nieuwpoort uit het water gekomen, iets na 1 uur. Hij zat nochtans mooi op schema, een beetje voor zelfs.

De bedoeling was dat hij tussen 6 en 7 uur zou aankomen in De Panne. Hij had nog 20 kilometer te gaan, maar de wind besliste er anders over: die blies 7 beaufort en het was volgens zijn crew niet langer veilig voor de zwemmer. Daarop werd de poging stopgezet. “Een moeilijke beslissing”, zo postten zijn begeleiders op Instagram.

In 2015 en 2016 probeerde Jean-Luc Piens uit Kortrijk ook al eens de kust af te zwemmen, maar ook toen bleek het te zwaar.