Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


LIVEBLOG – Nog 477 coronabesmettingen per dag, 22 ziekenhuisopnames

Written by on 28 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld 477 besmettingen per dag, 22 ziekenhuisopnames

  • Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is alweer licht gedaald. . Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano. In de week van 18 tot 24 augustus werden per dag gemiddeld 477 besmettingen vastgesteld. Dat is 7 procent minder dan de week ervoor, toen waren het er nog 510 per dag.
  • Er zijn nu in totaal al 83.500 bevestigde besmettingen in ons land.
  • Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt ook verder. De afgelopen week werden er dagelijks gemiddeld 22 coronapatiënten opgenomen. De helft in vergelijking met de week ervoor. 
  • Het aantal overlijdens is ook duidelijk gedaald. De afgelopen week – tussen 18 en 24 augustus – zijn gemiddeld 6 mensen per dag overleden aan COVID-19. De week ervoor waren dat er nog 10. Er zijn volgens de laatste cijfers 9.884 mensen overleden aan het virus in België. 

“Scholen zijn er klaar voor”: minister Weyts blikt vooruit

De Vlaamse scholen zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar, volgende week. Dat zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in een interview met VRT NWS. Ondanks de coronacrisis wil de minister er alles aan doen om de scholen maximaal open te houden. “Er zijn risico’s, er zullen scholen naar code oranje gaan, maar we moeten doordoen.”

Lees hier meer:

Meer dan 6.000 nieuwe besmettingen in voorbije 24 uur in Frankrijk

In Frankrijk zijn de voorbije 24 uur meer dan 6.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat blijkt vanavond uit gegevens van het Franse ministerie van Volksgezondheid. Dat is een nieuw record sinds eind mei.

In totaal werden donderdag 6.111 nieuwe positieve diagnoses geïdentificeerd tegen 5.429 woensdag. Dat is opnieuw het hoogste cijfer sinds er op grote schaal wordt getest. De drempel van 4.000 gevallen werd de afgelopen dagen verschillende keren overschreden.

Op 1 september is een mondmasker niet langer verplicht op de zeedijk

Vanaf 1 september is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen op de zeedijk aan onze kust. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé beslist na overleg met de kustburgemeesters. De maatregel werd eind juli ingevoerd, zodat er in elke Vlaamse badstad dezelfde regel omtrent mondmaskers zou gelden. Vorige week lieten al verschillende kustgemeentes aan de Westkust weten dat ze het mondmasker niet langer zouden verplichten vanaf 1 september. Nu geldt de beslissing dus voor de hele Belgische kust. Het blijft overigens wel verplicht om altijd een mondmasker op zak te hebben, en om afstand te houden.

Goeiemorgen!

Het belangrijkste nieuws van gisteren vindt u in deze liveblog: