Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Duizenden Amerikanen op mars voor raciale gelijkheid in Washington op verjaardag “I have a dream”

Written by on 28 augustus 2020

Voor de mars van start gaat, komen verschillende sprekers aan bod. Onder hen dominee Al Sharpton van het National Action Network, Martin Luther King III, de zoon van Martin Luther King Jr., en Benjamin Crump, een mensenrechtenadvocaat die verschillende families van zwarte slachtoffers van politiegeweld heeft vertegenwoordigd. Verschillende familieleden van slachtoffers zijn vandaag ook aanwezig, zoals de familie van George Floyd, Trayvon Martin en Breonna Taylor.

De algemene boodschap van de toespraken en de mars in zijn geheel is dat Afro-Amerikanen, 57 jaar na de “droom” van Martin Luther King Jr., nog altijd geen gelijke rechten hebben. Het recente politiegeweld, tegen George Floyd en de voorbije week in Kenosha, Wisconsin, toont dat aan, stellen de betogers. Ze eisen dat er dringend federale politiehervormingen komen, klagen het raciale geweld aan en eisen dat het recht om te stemmen beschermd wordt in de aanloop van de presidentsverkiezingen in november. Verschillende sprekers riepen de betogers dan ook op om te gaan stemmen.