Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Oud-minister van Binnenlandse Zaken Tobback (SP.A): “Jambon (N-VA) zou best ontslag nemen als Vlaams minister-President”

Written by on 27 augustus 2020

“Ook al bekleedt Jambon nu als minister-President van de Vlaamse regering een andere functie dan tijdens het incident , toch zou hij  beter de eer aan zichzelf houden”, vindt Tobback. “Hij moet zich eerst en vooral komen verantwoorden in de bevoegde kamercommissie. Maar volgens mij is dit een probleem van vertrouwen, en daarom neemt Jambon best ontslag. Deze toestand is gewoon onhoudbaar. De geloofwaardigheid van de politiek lijdt hier zwaar onder,” concludeert Tobback. Tobback benadrukt wel dat hij spreekt uit persoonlijke naam, en niet in naam van de SP.A.