Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Molenbeek vaardigt nachtelijk samenscholingsverbod in Sippelbergwijk uit na geweld tegen brandweer

Written by on 27 augustus 2020

Tussen 22 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens komt er een samenscholingsverbod in de Sippelbergwijk in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, nadat daar afgelopen nacht brandweermensen tijdens een interventie werden bekogeld met glazen flessen. Dat schrijft Bruzz en bevestigt Moureaux aan VRT NWS. Het verbod blijft zeker twee maanden van kracht.

Onbekenden hebben afgelopen nacht de Brusselse brandweer bekogeld toen die een vuilnisbrand probeerde te blussen in Sint-Jans-Molenbeek. Daarbij vielen geen gewonden, maar een voertuig van de brandweer raakte wel beschadigd.

“Bij het naderen van de brand werd de autopomp plotseling bekogeld met glazen flessen, gegooid door personen die hadden plaatsgenomen op het dak van een gebouw”, zegt  brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Zelfs tijdens het blussen werd er nog gegooid met flessen. Gelukkig zijn er geen collega’s gewond, maar onze mensen ter plaatse waren wel danig onder de indruk van het gebeuren. Ze begrijpen niet dat ze tijdens het uitvoeren van hun dienst het slachtoffer worden van zinloos geweld.”