Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Minder dagjestoeristen aan de kust, Belgen huurden vooral vakantiewoning aan zee

Written by on 27 augustus 2020

De hotels aan de kust hadden in juli een bezetting tussen de 70 en 80 procent. Ook de eerste helft van augustus lag in dezelfde lijn. “In de tweede helft van augustus kwam er een forse daling. Ook de incidenten zoals in Oostende en Blankenberge hadden een negatief effect op de hotelreservaties“, aldus Francis Bosschem, voorzitter vzw Kusthotels.

De kantoren die vakantiehuizen en appartementen verhuren zijn tevreden met de twee zomermaanden. “In de voorbije jaren was het meestal wachten tot de tweede of derde week van juli vooraleer er goede bezettingscijfers konden voorgelegd worden. Nu startte de zomerdrukte al begin juli, waardoor heel wat verhuurkantoren tussen half juli en half augustus een bijna volledige bezetting van hun aanbod konden realiseren. Na 15 augustus viel de bezetting terug tot 75 à 80 procent”, zegt Peter Bonhomme van CIB Kust.