Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Heeft Jan Jambon (N-VA) nog een toekomst als Vlaams minister-president?

Written by on 27 augustus 2020

Met andere woorden: als het van de CD&V’er afhangt kan Jambon gewoon blijven zitten als minister-president. “Tenzij alsnog blijkt dat hij gelogen heeft, dan is er wel een zwaar probleem, natuurlijk. Maar ik kan niet geloven dat je, als je die beelden ziet, zoiets zou willen verzwijgen als politicus.”

Of dat ook het partijstandpunt is? In de partij is te horen dat CD&V voorlopig geen standpunt inneemt, en wacht tot de commissie van volgende week dinsdag, als te horen dat er geen commentaar gegeven wordt. 

Het lijkt er op dat niet iedereen bij CD&V op dezelfde lijn zit. Sammy Mehdi bijvoorbeeld, tot voor kort nog kandidaat-voorzitter van de partij, liet via Twitter weten dat de zaak tot op het bot uitgespit moet worden. Het hoeft niet tegenstrijdig te zijn met wat Demon zegt, maar de toon is toch helemaal anders.