Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Vlaamse overheid gaat onderzoeken waarom woonzorgcentra nog te vaak bezoek verbieden

Written by on 26 augustus 2020

Bij de eerste piek in de corona-cijfers waren de woonzorgcentra heel hard getroffen door het coronavirus, dat is bekend. En dat heeft veel van die rusthuizen bang gemaakt. Ook al mag het niet – de Vlaamse overheid schreef een richtlijn uit dat een sluiting enkel mag bij een acute crisis – toch verhindert een aantal onder hen nog steeds bezoek van buiten uit. 

De impact daarvan op de ouderen in die woonzorgcentra is enorm: het regende de voorbije dagen en weken verhalen van ouderen die helemaal geïsoleerd raken en wegkwijnen. “Wat precies de reden was dat wij een richtlijn hebben uitgevaardigd dat bezoek toegelaten moet zijn”, zegt Karine Moykens, voorzitster van het agentschap Zorg van de Vlaamse overheid, in De Ochtend op Radio 1. “Die regels zijn duidelijk.”

Waarom te veel rusthuizen dan toch strengere richtlijnen hanteren, wil Moykens nu laten onderzoeken. De koepels van de woonzorgcentra gaan daartoe hun leden bevragen.