Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Presentatrice Heidi Lenaerts over wat corona doet met haar vader in een rusthuis: “Dit zijn verschrikkelijke dingen”

Written by on 26 augustus 2020

Dat het voor het personeel in de woonzorgcentra niet makkelijk is, begrijpt Heidi Lenaerts. “Zij hebben ook een verschrikkelijke periode meegemaakt, zijn vaak overwerkt en hebben ook vaak veel meegemaakt de laatste maanden.”

Dat er in verschillende rusthuizen verschillende regels gelden, vindt ze moeilijk te begrijpen. “Ik krijg te weinig overkoepelende, duidelijk menselijke signalen of mogelijkheden.” Dat er mogelijk een winter met corona voor de deur staat, vindt ze ondraaglijk. “Die mensen overleven dat niet. Dat is niet menselijk!”

Heidi Lenaerts smeekt als het ware om meer begrip. “Laat mijn moeder toch bij mijn vader gaan! Waarom niet, als ze belooft dat ze geen bubbel heeft?”