Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Harde woorden op Conventie behalve van first lady, Björn Soenens: “Melania Trump geeft presidentschap menselijk gezicht”

Written by on 26 augustus 2020

“De anderen schetsen bijna een karikatuurversie van Biden als iemand die voor alle Amerikanen de belastingen zou verhogen, alle wapens zou afpakken en de grenzen zou openen. Melania gaf een totaal andere speech en zei ook letterlijk “ik wil hier niemand aanvallen, daar doe ik niet aan”. Ze gaf een menselijk gezicht aan het Trump-presidentschap”, vertelt Amerika-correspondent Björn Soenens. 

“Sinds maart zijn onze levens drastisch veranderd”, stak Melania van wal. Ze was de eerste tijdens de Conventie die de coronacrisis niet negeerde. “Jullie staan er niet alleen voor”, richtte ze zich tot alle slachtoffers en zieken. De first lady beloofde dat “Donald niet zou rusten tot hij al het mogelijke heeft gedaan om te zorgen voor iedereen die heeft geleden onder deze vreselijke epidemie”. Ze bedankte ook alle zorgmedewerkers voor hun inspanningen.

Melania verwees verder naar de onrust rond de rassenverhoudingen in Amerika door op te roepen om een einde te maken aan het geweld en te vragen om elkaar niet te veroordelen op basis van huidskleur.