Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Betogers in Amerikaanse stad Kenosha beschoten, voor de derde nacht op rij rellen bij betogingen tegen politiegeweld

Written by on 26 augustus 2020

Naarmate de nacht vorderde, werd het protest grimmig. Verschillende Amerikaanse media melden dat er in de straten van Kenosha op betogers is geschoten. Volgens de New York Times gebeurde dat aan een benzinestation. Daar zouden gewapende mensen hebben plaatsgenomen, met de bedoeling hun eigendom te beschermen tegen plunderingen, die ook de voorbije nachten al plaatsvonden.

De politie kwam ter plaatse in gepantserde wagens, en vroeg bij herhaling aan de manifestanten om naar huis te gaan. Maar veel mensen bleven toch ter plekke, tot er uiteindelijk dus in de menigte is geschoten. Wat er precies is gebeurd en wie geschoten heeft blijft voorlopig onduidelijk. Op sociale media wordt gewag gemaakt ban een “jonge blanke schutter”, maar dat is nog niet bevestigd. Volgens de plaatselijke sherrif zou in elk geval één man zijn overleden, twee anderen zouden gewond zijn. Over hun toestand is nog niet meer bekend.