Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Straat in Deurne afgesloten na vondst intacte granaat, afgelopen nacht ook al huis beschoten

Written by on 25 augustus 2020

In Deurne in Antwerpen is afgelopen nacht een huis beschoten in dezelfde straat waar gisteren een granaat is ontploft. Een man met een machinegeweer loste meerdere schoten op het pand. Dat liep schade op, maar in de omgeving is de schade beperkt.

Gisteren waren er al aanwijzingen dat de granaat bij het verkeerde pand terecht was gekomen. De woning ernaast is namelijk eigendom van een Antwerpse familie die al vaak geviseerd werd in gelijkaardige en meestal aan drugs gelinkte feiten.

Het is al het vijfde incident in enkele dagen tijd. Of er een verband is tussen al deze feiten wordt onderzocht. Het is de federale politie die alles onderzoekt. Er zullen onder meer camerabeelden uit de omgeving onderzocht worden.

In de Van Amstelstraat, in de buurt van het Sportpaleis, is er nu trouwens ook een intacte niet-ontplofte granaat op straat gevonden. Dat bevestigt het parket. Ontmijningsdienst DOVO, brandweer en politie zijn aanwezig, de straat is afgesloten.