Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Spaanse premier zet opnieuw 2.000 militairen in tegen coronapandemie: “Evolutie van virus is zorgwekkend”

Written by on 25 augustus 2020

Om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, stelt  Sanchez 2.000 militairen ter beschikking die de regio’s kunnen bijstaan in het opsporen van besmettingen. Bijvoorbeeld door te helpen met het testen van patiënten. De Spaanse regering biedt de regio’s ook de mogelijkheid om – na aanvraag – een gedeeltelijke of volledige noodtoestand af te kondigen op hun grondgebied. Die houdt dan een beperkte bewegingsvrijheid in, zoals enkele maanden geleden in heel het land het geval was.

Sanchez riep zijn landgenoten ook op om RadarCovid te downloaden, de Spaanse contactopsporingsapp. “We mogen niet toelaten dat de pandemie weer grip krijgt op ons  leven”, waarschuwde hij. “Wij moeten de controle over ons leven hebben en deze tweede golf stoppen. De angst mag ons niet verlammen en verhinderen om actie te ondernemen.”

In Spanje zijn sinds het begin van de epidemie al meer dan 400.000 besmettingen vastgesteld. Al meer dan 28.800 mensen overleefden het virus niet.