Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


“Mijlpaal voor Afrika”: Na decennialange strijd is wilde polio uitgeroeid op Afrikaanse continent

Written by on 25 augustus 2020

Dankzij het vaccin zijn grote delen van de wereld poliovrij. Toch doen er zich hier en daar nog uitbraken voor. Een tiental jaar geleden was het Afrikaanse land Nigeria verantwoordelijk voor zowat de helft van alle polio-gevallen wereldwijd. Maar nu mag ook Nigeria zich poliovrij verklaren, als laatste land van het Afrikaanse continent.

De laatste regio waar een polio-uitbraak werd vastgesteld, was Borno, de noordoostelijke deelstaat die wordt geteisterd door het jihadisme van Boko Haram. Jarenlang zette de terreurorganisatie via geweld en desinformatie een stevige rem op het vaccinatieprogramma. Hulpverleners die kinderen vaccineerden, moesten het soms zelfs met hun leven bekopen.