Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Gedetineerde die medegevangene doodsloeg, reed vorige week nog fietser dood en stichtte dodelijke brand in Limburg

Written by on 25 augustus 2020

De man, die in voorlopige hechtenis zat, zat te wachten in de wachtkamer, omdat hij overgebracht zou worden naar de rechtbank van Leuven. Een andere gedetineerde, die ook in voorlopige hechtenis zat, viel hem aan en sloeg hem op het hoofd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar de man stierf in de gevangenis aan zijn verwondingen. 

Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend voor moord. De man had vorige week nog twee huizen in brand gestoken, één in Houthalen en één in Zolder.  Bij de brandstichting in Houthalen kwam een 88-jarige man om het leven. De man veroorzaakte vorige week ook twee ongevallen in Zonhoven en Helchteren, waarbij één fietser is omgekomen.