Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00

Current show

Xclusif Non-Stop

22:00 24:00


Drugsgeweld in Antwerpen: “Overheid moet hier tegen vechten, maar of ze ooit kan winnen is zeer de vraag”

Written by on 25 augustus 2020

“Het is inderdaad een hele tijd opvallend stil geweest en vrijdag was er plots een incident in Borgerhout”, vertelt Joris Van der Aa. Ook hij denkt dat het om drugsgeweld gaat. “Het valt op dat de plaatsen waar er nu weer geschoten is, dat daar mensen wonen die we kennen wegens hun betrokkenheid in het criminele circuit. Of het gaat om mensen die op interessante plaatsen in de haven werken.”

“Als een handgranaat afgaat voor de deur van iemand die als planner in de haven werkt, dan zou je kunnen vermoeden dat het iets te maken heeft met drugsinvoer. Zeker als het gaat over de kaaien 1700-1742. Dat zijn belangrijke containerkaaien op de linkeroever, daar wordt heel veel drugs overgeslagen. Dat zijn plekken die criminele organisaties zoeken om medewerkers te vinden.”