Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


“Twee leden van de overgangsraad van de oppositie opgepakt in Wit-Rusland”: begin van nieuwe repressie?

Written by on 24 augustus 2020

De twee waren lid van de overgangsraad die vorige week is opgericht door oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja. Die raad moet de overgang naar een meer democratisch model in Wit-Rusland begeleiden. 

President Aleksander Loekasjenko had het oprichten van die raad als “een staatsgreep” bestempeld en had ermee gedreigd om de leden ervan te vervolgen wegens verraad. Loekasjenko heeft er de voorbije dagen overigens al vaker mee gedreigd om het volksprotest desnoods met geweld de kop in te drukken. Gisteren liet hij zich filmen toen hij in militair uniform en met een geweer uit een helikopter kwam. 

Dit weekend heeft de oppositie overigens opnieuw massaal betoogd tegen Loekasjenko. Er zouden meer dan 100.000 mensen bijeengekomen zijn in de hoofdstad Minsk.