Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Storm gaat aan land in Cuba

Written by on 24 augustus 2020

De storm kwam aan land in het oosten van Cuba en ging gepaard met windstoten tot 146 kilometer per uur. Op zee waren er golven tot 3 meter. De wind veroorzaakte veel materiële schade, zoals afgerukte daken en omgewaaide bomen. 

Maar van menselijke slachtoffers is nog geen sprake. Eerder had de storm wel al 12 doden geëist in Haïti en de Dominicaanse Republiek. 

Zo’n 120.000 mensen zijn geëvacueerd in de steden Guantanamo en Santiago de Cuba. Ze werden naar schuilplaatsen gebracht, die tegen sterke wind bestand zijn. Vermoedelijk zal de storm tegen vanmiddag de hoofdstad Havanna bereiken. Dinsdag zou de stom het land verlaten.