Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Navalny is volgens Duitsland vergiftigd met cholinesterase-remmer: wat is dat en wat doet het met het lichaam?

Written by on 24 augustus 2020

Zo veroorzaakt de chemische stof acetylcholine bijvoorbeeld een samentrekking van de spieren, en om de spier vervolgens te laten ontspannen, moet de acetylcholine afgebroken worden door een cholinesterase. Als dat niet gebeurt, hoopt de acetylcholine zich op en blijft voortdurend actief. Daardoor blijft de zenuw constant impulsen – signalen – doorgeven en houden de samentrekkingen van de spieren niet op. 

Een cholinesterase-remmer onderdrukt de werking van het enzym en omdat cholinesterase zo’n essentiële rol speelt, zijn chemische stoffen die de werking ervan hinderen krachtige neurotoxines – gifstoffen die de werking van het zenuwstelsel verstoren.