Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Dieven plukken 200 kilo druiven van wijndomein in Ieper: “Ik hoop dat ze er diarree van krijgen”

Written by on 24 augustus 2020

“Het gaat volgens mij om amateurwijnmakers, want van de geplukte druiven kan je geen echte wijn maken. Het is geen nobele druivensoort, ik gebruik die alleen om mijn wijnen aan te vullen. Je kan de druiven ook niet opeten, ze zijn er dus niet veel mee. Ik hoop dat ze er diarree van krijgen”, lacht de wijnmaker.

Binnen een drietal weken zijn de nobele druivensoorten rijp om te plukken. Dan gaat de wijnmaker samen met collega’s in de buurt voor meer sociale controle zorgen. “Maar ik weet niet of het veel zal uitmaken, want mijn huis ligt vlak bij de plaats waar de dieven toegeslagen hebben. Ze hebben dus echt op de loer gelegen tot ze zagen dat ik met de auto vertrok. Laat ons hopen dat het een eenmalig voorval was.”