Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


De moeder van de “alternatieve feiten” verlaat het Witte Huis, hoe adviseur Kellyanne Conway Trump hondstrouw bleef

Written by on 24 augustus 2020

Spencer heeft het over de massa die opdaagt voor de inauguratie van Trump (in vergelijking met het publiek van oud-president Barack Obama). Hij stelt dat Trumps eedaflegging het meeste volk ooit heeft gelokt. Conway verdedigt die uitspraak vervolgens in het programma “Meet the press” op NBC waar presentator Chuck Todd polst naar de “onwaarheden”.

Conway ontwijkt eerst de vraag en als Todd ze herhaalt, antwoordt ze doodkalm: “Wees niet zo overdreven dramatisch, Chuck. Jij zegt dat het een onwaarheid is. Sean Spicer, onze woordvoerder, heeft daar alternatieve feiten over gegeven.” Waarop Todd tegengas geeft en Conway over de Amerikaanse gezondheidszorg begint, om wat later te zeggen dat “een massa niet in cijfers te vatten is” en ze het niet pikt dat hij met haar antwoord lacht. “Symbolisch voor de manier waarop de pers met ons omgaat”, reageert Conway scherp.  

BEKIIJK hier het interview tussen Todd en Conway: