Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


COVID-behandeling met bloedplasma versneld toegelaten in de VS, maar is dat wel een goed idee?

Written by on 24 augustus 2020

Meyfroidt houdt zelf vast aan het geijkte wetenschappelijke pad. “Wij als wetenschappers pleiten voor de grondige weg. Die is misschien wel iets trager, maar die geeft ons op lange termijn wel het beste antwoord op onze onderzoeksvragen.”  

Zelfs in coronatijden zijn er volgens de professor goede redenen om niet overhaast tewerk te gaan. “Ik denk dat het beter is om het in het kader van een onderzoek te doen, zodat je op het einde van onderzoek bij een reeks patiënten effectief een antwoord hebt op je vragen. Als je het ongecontroleerd gaat toedienen in een bevolking, zal je nooit een definitief antwoord hebben, noch over de effectiviteit, noch over de veiligheid van de behandeling, wat heel belangrijk is.”

Tot slot merkt Meyfroidt op dat hij ook met Amerikaanse wetenschappers gaat samenwerken om wereldwijd alle studies te bundelen. Op die manier willen wetenschappers over de hele wereld het onderzoek naar de werking van bloedplasma als therapie tegen COVID-19 wél versnellen. “Op die manier willen we vroeger een resultaat hebben dan we normaal zouden hebben als we onze studies allemaal apart zouden bekijken.”