Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Chaos door plots verscherpte grenscontroles in Oostenrijk: “We hebben 15,5 uur stilgestaan”

Written by on 23 augustus 2020

Marko Nevens vertelt nog dat hij bij een nabijgelegen tankstation water wilde halen. “Maar bij het tankstation stonden honderden mensen en er was niets meer te koop. Mensen begonnen er zelfs te vechten omdat de laatste pizza’s waren uitgedeeld.”

Uiteindelijk heeft Nevens’ partner de Franse ambassade in Slovenië gebeld. Een medewerkster heeft het gezin aanwijzingen gegeven, hoe ze uit de file moesten geraken. Wat bleek? Even verderop was er een uitrit die hen naar een andere grensovergang zou leiden.

Het gezin volgde die raad en kwam 4 kilometer verderop aan een kleine grensovergang, waar bijna niemand te bespeuren was, buiten politie en een Duitse. Die moest papieren invullen. Maar toen Nevens aan de grens kwam, werd hen enkel gevraagd waar ze vandaan kwamen en waar ze naartoe gingen. Toen ze zeiden dat ze naar België reden, konden ze gewoon doorrijden, zonder papieren in te vullen.