Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00


25 miljard dollar extra voor Amerikaanse post

Written by on 23 augustus 2020

Het voorstel werd met 257 stemmen tegen 150 goedgekeurd in het Huis van Afgevaardigden, dat gedomineerd wordt door de Democraten. Ook 26 Republikeinse parlementsleden stemden in met de tekst. Het wetsvoorstel moet wel nog worden goedgekeurd door de Senaat, waar de Republikeinen over een meerderheid beschikken. De verwachting is dat het voorstel daar zal worden tegengehouden. Trump kan zelf ook nog zijn vetorecht gebruiken om het wetsvoorstel tegen te houden.

De besparingen bij US Postal Service zijn uitgegroeid tot een belangrijk politieke thema in de VS. De Democraten beschuldigen topman Louis DeJoy ervan verregaande operationele en organisatorische wijzigingen door te voeren om de postbedeling te vertragen. DeJoy werd recent aangesteld door president Donald Trump, en is een belangrijke donateur voor de president.

De problemen liggen vooral gevoelig omdat wegens de coronacrisis wellicht veel Amerikanen per post willen stemmen. De Republikeinse president Donald Trump heeft eerder al duidelijk gemaakt dat hij een tegenstander is van stemmen per post. Hij stelt, zonder enig bewijs, dat het systeem onveilig is en kan leiden tot verkiezingsfraude.