Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog: Aantal besmettingen daalt voor zesde dag op rij, WHO beveelt mondmasker aan voor kinderen vanaf 12 jaar

Written by on 22 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De coronacijfers: daling aantal besmettingen zet zich voort

Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft dalen, nu al voor de zesde dag op rij.

  • In de week van 12 tot 18 augustus zijn er gemiddeld 509 besmettingen per dag vastgesteld. Dat is 17 procent minder dan de week ervoor.
  • In een groot deel van het land is het aantal nieuwe besmettingen nu aan het dalen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is er wel nog altijd een stijging, in een week tijd zijn er 874 besmettingen vastgesteld, 68 meer dan een week eerder. In Antwerpen blijft het aantal besmettingen dalen. Daar zijn in een week tijd 813 besmettingen bevestigd, 489 minder dan de week daarvoor.
  • Er zijn nu in totaal 80.894 bevestigde coronabesmettingen in ons land.

WHO: “Kinderen vanaf 12 jaar zouden in dezelfde omstandigheden als volwassenen mondkapje moeten dragen”

Kinderen van 12 jaar en ouder zouden in dezelfde omstandigheden als volwassenen een mondmasker moeten dragen in de strijd tegen de coronapandemie. Dat is een aanbeveling die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren gedaan heeft. Ze geldt vooral als de de sociale afstand van minstens een meter niet mogelijk is en indien de besmetting in een betrokken zone veralgemeent.

Voor kinderen van 5 jaar en minder moet de mondmaskerplicht niet gelden. Voor kinderen tussen 6 en 11 jaar moet een beslissing op een reeks factoren gebaseerd zijn zoals de snelheid waarmee het virus zich in de woonzone van het kind verspreidt. Nog volgens de WHO is het van beslissend belang een uitbraak in de schoolomgeving onder controle te brengen.

Het dragen van een mondmasker is ook onvoldoende om een verspreiding van het virus te stoppen. Afstand bewaren en ruimte scheppen zijn wellicht ook nodig. Voorts hoopt de Wereldgezondheidsorganisatie “in minder dan twee jaar” rond te zijn met COVID-19. Dat is korter dan de Spaanse griep in 1918. “Zeker als we onze inspanningen bijeenbrengen (…) en maximaal de beschikbare middelen aanwenden, hopend ook dat wij bijkomende middelen zullen hebben zoals vaccins”, zei WHO-hoofd Tedros Adhanom Ghebreyesus op een persconferentie.

Lees ook:

Goeiemorgen!

Ook vandaag kunt u in deze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.