Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Actrice Lori Loughlin (“Full house”) twee maanden naar de cel voor studiefraude

Written by on 22 augustus 2020

Het echtpaar wilde hun twee dochters op de prestigieuze University of South California (USC) krijgen. Er werden documenten opgesteld waaruit moest blijken dat de meisjes deel uitmaakten van het roeiteam van de universiteit. In werkelijkheid beoefenden ze die sport helemaal niet. Maar door zulke documenten is het makkelijker om de strenge toelatingsregels voor de universiteit te doorstaan en een plaatsje te verwerven. Ze betaalden ongeveer een half miljoen dollar.

Louglin en Gianulli hielden lang hun onschuld vol, maar gaven eerder dit jaar toch toe dat ze zich schuldig gemaakt hebben aan omkoping. Er werd een schikking getroffen met het gerecht, en de straf is nu bekend. Loughlin moet 2 maanden de cel in en een boete van 150.000 dollar betalen. Gianulli krijgt een celstraf van 5 maanden en een boete van 250.000 dollar. Hij zou een actievere rol gespeeld hebben, hij zou vaker contact hebben gehad met de tussenpersonen en de betalingen geregeld hebben.