Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Vlaamse tieners zien op tegen mondmasker in klas: “bang dat klasgenoten flauwvallen”, maar ook “beter dan les online”

Written by on 21 augustus 2020

“Ik zie het niet zitten om 5 dagen per week les te volgen met een mondmasker. Als je ook nog eens de bus naar school neemt, waar mondmaskers ook verplicht zijn, dan draag je soms 7 uur of meer per dag een mondmasker. Dat kan moeilijk worden om te ademen, er zouden zelfs mensen kunnen flauwvallen”, vreest Margot.

“Ik begrijp wel dat een mondmasker het coronavirus kan tegenhouden, maar in de klaslokalen zit je meestal toch met dezelfde mensen. Ik ben ook bang dat we de leerkrachten niet goed zullen verstaan als zij een mondmasker dragen, en zij ons ook niet.”