Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Steeds meer vragen over politie-optreden Charleroi, parlement komen volgende week samen

Written by on 21 augustus 2020

Er komen uit politieke hoek steeds meer vragen, nadat er woensdag beelden opdoken van een hardhandig politieoptreden op de luchthaven van Charleroi, in februari 2018.

Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke noemt het “onbegrijpelijk” dat de top van de federale politie tot woensdag de beelden niet heeft gezien, waarop te zien was hoe een Slovaakse man hardhandig werd aangepakt door zes politie-agenten in zijn cel op de luchthaven van Charlerloi.

Volgens Van Hecke moet het Comité P, dat toezicht houdt op de werking van de politiediensten, dit dossier actief in handen nemen. “Ze hebben gisteren wel gezegd dat ze op de hoogte willen blijven van wat er tuchtrechtelijk zal gebeuren, maar dit is een te passieve houding”, aldus Van Hecke.

“Waar waren de leidinggevenden? Waren ze er? En zo niet, waarom? Wat zijn hun interne richtlijnen? Waarom zijn die beelden nooit doorgestroomd? Is dit een interne communicatiefout of werden de beelden moedwillig achtergehouden? Het Comité P moet dit dringend en grondig onderzoeken, zonder zich te moeien met het werk van de onderzoeksrechter.”