Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog: dagelijks gemiddeld 506 nieuwe bevestigde besmettingen, alleen in Brussel stijgt het aantal nog

Written by on 21 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

506 nieuwe bevestigde gevallen per dag

Dagelijks waren er tussen 11 en 17 augustus 506 nieuwe bevestigde gevallen. Dat is een daling van 20 procent tegenover de week ervoor, toen er gemiddeld 606 gevallen per dag geregistreerd werden. Het is ook al voor de vijfde dag op rij dat er een daling te zien is. De daling is ook over het hele land te zien, behalve in Brussel waar het aantal nieuwe bevestigde gevallen wel nog stijgt. 

Geen Pukkelpop dit jaar, vrijwilliger Leon getuigt: “Geen festival betekent een kwart minder budget voor basketbalclub”

De zomer van 2020 wordt een zomer zonder festivals, want door de coronacrisis zijn massa-evenementen met duizenden bezoekers niet mogelijk. VRT NWS trekt daarom naar lege festivalterreinen met 5 mensen voor wie een zomer zonder hun favoriete festival een streep door de rekening is. Leon Lambrichts (59) is bestuurslid bij de basketbalclub in Maasmechelen. Hij is al 10 jaar op een van de Pukkelpop-campings te vinden, waar hij samen met tientallen vrijwilligers een centje bijverdient voor zijn vereniging. Een jaar zonder Pukkelpop betekent voor zijn basketbalclub, en veel andere sportclubs en jeugdbewegingen, een gat in de begroting. “Tijdens dat festivalweekend kunnen we met 100 vrijwilligers tot 8.000 euro verdienen”, aldus Leon. 

Bekijk hier zijn verhaal: 

Langeafstandskoppels kunnen elkaar binnenkort opnieuw zien, hoe voelen ze zich daarbij?

Goed nieuws voor wie een partner heeft in een land waarnaar reizen verboden is door corona. Vanaf 1 september zullen zij elkaar weer in de armen kunnen sluiten. Als ze al lang genoeg samen zijn tenminste. We konden drie Vlamingen spreken die met gemengde gevoelens aftellen naar 1 september.

Bekijk hier hun getuigenissen: 

100 miljoen mensen riskeren “extreme armoede” door corona, berekent Wereldbank

Door de coronacrisis zouden wereldwijd 100 miljoen mensen extra in extreme armoede terecht kunnen komen. Dat heeft David Malpass, de voorzitter van de Wereldbank, gezegd. 

Lees hier meer: 

Goeiemorgen