Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Hillary Clinton, Barack Obama en Billie Eilish hebben slechts één boodschap op conventie: “Ga stemmen alsof je leven ervan afhangt”

Written by on 20 augustus 2020

Amerikaans oud-president Barack Obama had zware kritiek op zijn opvolger Donald Trump. In zijn toespraak beschuldigde hij Trump van machtsmisbruik voor zijn eigen gewin en dat van zijn entourage. Zijn opvolger heeft het presidentschap nooit serieus genomen, meent Obama. Niets minder dan de democratie staat op het spel bij de verkiezingen, aldus de oud-president.

Obama heeft zich de afgelopen 3,5 jaar meestal ver gehouden van expliciete kritiek op Trump, maar op de conventie bekritseerde hij onder meer zijn aanpak van het coronavirus en de werkloosheid. “Dit zijn geen normale tijden”, verdedigde Obama zijn kritiek op Trump. “Daarom spreek ik vanavond zo duidelijk ik kan over wat bij deze verkiezing op het spel staat.”

“Onze ergste instincten zijn ontketend, onze trotse reputatie wereldwijd verkwanseld en onze democratische instellingen waren nooit eerder zo bedreigd”, aldus Obama. De schuld daarvan ligt bij Trump. “Hij is niet geïnteresseerd om hiervoor te werken, niet geïnteresseerd in het vinden van een gemeenschappelijke basis, niet geïnteresseerd om zijn geweldige macht van zijn ambt te gebruiken voor iemand anders dan zichzelf en zijn vrienden.”

BEKIJK hier de volledige toespraak van Barack Obama: