Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Een lange lijst van gifmoorden, schietpartijen en “verdachte zelfmoorden” gingen Russische opposant Navalny vooraf

Written by on 20 augustus 2020

Het is niet de eerste keer dat Navalny gewelddadig en sluiks wordt aangepakt. Vorig jaar zou hij vergiftingsverschijnselen gehad hebben toen hij in een gevangenis zat. Een plek waar hij wel vaker vertoeft. 

Een jaar eerder werd hij deels blind aan een oog nadat een chemische stof in zijn gezicht gegooid was. Als je dat op een rij zet, lijkt het op enkele jaren tijd een patroon van steeds grovere waarschuwingen tot nu mogelijk de ultieme afrekening. Navalny staat ook niet alleen: in 2015 werd die andere bekende opposant van president Poetin, Boris  Nemtsov, op straat doodgeschoten vlakbij het Kremlin in Moskou. De daders zouden Tsjetsjeense criminelen zijn, maar het is nooit duidelijk geworden wie de opdacht tot de moord op Nemtsov gegeven heeft. 

Voor meer informatie over vermoorde critici van Kremlin in Rusland verwijzen we u naar het nevenstaande artikel.