Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


De link tussen chocolade en een megadiscotheek langs de schreeuwerigste autoweg van Vlaanderen

Written by on 20 augustus 2020

Expo 58 blijft een sleutelmoment waarbij de naweeën van de Tweede Wereldoorlog resoluut werden afgeschuld. De wereldtentoonstelling op de Heizelvlakte lokte 18 miljoen bezoekers naar een nieuwe wereld van technologie, moderniteit en consumptie. Het succes van het enorme paviljoenenpark zette Brussel op de kaart als internationale stad. Gedurende drie jaar werkten 15 000 arbeiders aan de bouw van het park vol futuristische bouwwerken.

Zes maanden bleef Expo 58 open. Bij de sluiting in oktober 1958 was het verdict echter onherroepelijk. Bijna alle gebouwen moesten worden afgebroken. Sommige deelnemende landen verscheepten hun constructies terug naar eigen land. Maar het grootste deel werd verkocht, in zijn geheel of als onderdeel. Al het nieuwe moois van staal, aluminium, polyester, plexi en fineer werd verspreid over België. Het belandde in bedrijfsgebouwen, zwembaden, feestzalen, winkels of scholen.