Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


“Bubbel van 5” blijft, winkelen mag per 2 en onbeperkt in de tijd: dit heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist

Written by on 20 augustus 2020

Aan de andere kant blijft de Veiligheidsraad aan een aantal maatregelen vasthouden, zoals de bubbel van 5. Die wordt dus niet uitgebreid, hoewel het draagvlak bij de bevolking steeds kleiner lijkt te worden. Ook enkele experts wezen er de voorbije dagen op dat die bubbels wel werken, maar ze niet als globale maatregel mogen gelden in het hele land. Maar de Veiligheidsraad volgt niet en wijst daarvoor naar het onderwijs. Prioriteit is nu eerst “alle leerlingen op een veilige manier naar school te laten gaan”, klinkt het.

Premier Sophie Wilmès wijst er op dat sommige maatregelen van kracht moeten blijven “om de cijfers te stabiliseren”. Maar, zo herhaalde ze nog eens, mensen mogen wel tot 10 vrienden en familieleden blijven zien, zolang de afstandsregels gerespecteerd worden. De bubbel van 5 geldt enkel voor het nauw contact, benadrukte de premier, met wie u de afstandsregels dus wel kan laten varen.

Bekijk het fragment omtrent de sociale bubbel: