Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Aan onze kinderen raak je niet, zo eenvoudig is het: gun hen normaal onderwijs in een relatief normale omgeving 

Written by on 20 augustus 2020

Als je weet dat onze kinderen wel besmettelijk kunnen zijn, maar eigenlijk amper ziek worden, zou je toch evengoed kunnen overwegen een beleid te maken dat gericht is op het minimaliseren van de risico’s, en dat tegelijkertijd rekening houdt met het bredere welzijn van onze kinderen?

Waarom denken we bijvoorbeeld niet in de richting van geïmproviseerde openluchtscholen? De meeste scholen die ik ken hebben een infrastructuur waar een klas vele ramen heeft. Zet die ramen en deuren open. Vraag aan de kinderen zoveel mogelijk afstand te houden en hun handen zeer geregeld te wassen, doe wat mij betreft die speekseltests op regelmatige basis en neem het risico op besmetting bij de jeugd verder voor lief. Bescherm daarentegen de leerkrachten die dat wensen met de enige maskers waarvan we met zekerheid weten dat ze wel werken.

En gun onze kinderen normaal onderwijs in een relatief normale omgeving. Zij hebben daar niet alleen recht op, maar mijns inziens ook nood aan, dus het debat lijkt me op zijn minst relevant.