Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja roept EU op om verkiezingsresultaten niet te erkennen

Written by on 19 augustus 2020

De boodschap was gericht aan de staatshoofden en regeringsleiders van de EU die vanmiddag een videoconferentie houden, speciaal gewijd aan Wit-Rusland. Wellicht zullen de EU-toplui daar voortgaan op het tweesporenbeleid dat de ministers van Buitenlandse Zaken enkele dagen geleden hebben gelanceerd: steun voor interne dialoog in Wit-Rusland en gerichte sancties tegen toplui van het regime die betrokken zijn geweest bij kiesfraude of bij het brutale onderdrukken van het protest. 

Sindsdien hebben de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron wel overlegd met de Russische president Vladimir Poetin. Merkel en Macron zullen hun EU-collega’s op de hoogte brengen van wat Moskou denkt over Wit-Rusland.