Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Slachtoffers van ongeval besmet met corona, politie Denderleeuw doet oproep naar mensen die hielpen

Written by on 19 augustus 2020

De slachtoffers van het verkeersongeval in Denderleeuw wisten al dat ze besmet waren met het coronavirus, op het moment dat ze op de baan waren. Commissaris André: “We wensen dan ook te herhalen dat personen die positief testen op het coronavirus, zich echt aan de quarantaineregels moeten houden. Zo breng je andere mensen niet in gevaar. 

Ook spoedarts Lieven Vergote benadrukt het belang van die quarantaine, maar beseft dat thuisblijven niet voor iedereen even eenvoudig is. “Er moeten boodschappen gedaan worden, er moet op de kinderen gelet worden… Maar de overheid heeft opdracht gegeven aan iedereen in de eerste lijn, dus dat zijn onder meer de huisartsen en psychologen, om coronapatiënten te contacteren en in te schatten of de quarantaine haalbaar is voor hen. De patiënten kunnen dan eventueel bijstand krijgen.”