Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Kunnen militairen dat wel, bewoners verzorgen in woonzorgcentra getroffen door corona?

Written by on 19 augustus 2020

Die hulp van Defensie was nodig toen een coronauitbraak tientallen bewoners en 11 personeelsleden tot een quarantaine dwong.  “Een van onze kerntaken is hulp bieden aan de natie. Als de bestaande civiele structuren tekort schieten, is het leger altijd bereid en paraat om hulp te bieden. Iedereen hier is blij met onze aanwezigheid om de werkdruk te verlichten”, zegt luitenant Yannick.

“Op dit moment draaien 5 van onze ambulanciers mee bij het verplegend personeel. Sinds vandaag zijn daar nog 5 logistiekers van het 29e bataljon uit Grobbendonk aan toegevoegd. Zij helpen mee in de keuken en met de voedselbediening. Maandagavond is er ook een veterinair team van het militair ziekenhuis ter plaatse gekomen om de gebouwen te ontsmetten.”